Die top 6 foute wat nuwe beleggers maak en hoe om dit te vermy

Wanneer hulle vir die eerste keer belê, moet mense dikwels ondervinding opdoen voordat hulle besef of hul keuses gesond was. Dit sou u egter tyd en geld kos wat u andersins anders sou kon spandeer het. Hier is die top 6 foute wat nuwe beleggers maak en hoe om dit te vermy:

Top 6 foute wat nuwe beleggers gereeld maak

  1. Nie 'n goed gedefinieerde beleggingsplan of strategie hê nie. Dit is belangrik om duidelike doelwitte vir jou beleggings te hê en 'n plan vir hoe om dit te bereik.
  2. Om te konserwatief of te aggressief te wees. Albei uiterstes kan problematies wees. Om te konserwatief te wees, kan daartoe lei dat potensiële opbrengste misgeloop word terwyl dit te aggressief is, kan dit lei tot te veel risiko's.
  3. Jaag warm beleggingsgeleenthede na of probeer om die mark te tyd. Dit kan lei tot die koop van hoë en verkoop laag, wat 'n resep vir swak opbrengste is.
  4. Versuim om te diversifiseer. Om al jou geld in 'n enkele aandeel of bateklas te belê, kan riskant wees. Diversifiseer jou beleggings oor verskillende bateklasse en tipes sekuriteite kan help om risiko te bestuur.
  5. Hou nie fooie en uitgawes dop nie. Fooie en uitgawes kan in u opbrengste invreet, daarom is dit belangrik om daarvan bewus te wees en waar moontlik in laekoste-opsies te belê.
  6. Reageer op korttermyn markskommelings. Die mark gaan mettertyd deur op- en afdraandes, en dit kan aanloklik wees om paniekerig te raak as dit af is, en opgewonde te raak as dit op is. Maar dit is belangrik om in gedagte te hou dat korttermynmarkskommelings normaal is, en om emosioneel daarop te reageer, kan lei tot swak beleggingsbesluite.

Al hierdie foute kan vermy word deur jou navorsing te doen en jou beleggings noukeurig te beplan voordat jy enige besluite neem.

Top 6 foute wat nuwe beleggers maak

1. Geen deurdagte plan of strategie om te belê nie

Nie 'n goed gedefinieerde beleggingsplan of strategie het nie: Om hierdie fout te vermy, is dit belangrik om duidelike doelwitte vir jou beleggings te hê en 'n plan vir hoe om dit te bereik. Dit sluit in om spesifieke finansiële doelwitte te stel, soos om vir aftrede of 'n afbetaling op 'n huis te spaar, jou risikotoleransie te bepaal en die tipe beleggings te identifiseer wat met jou doelwitte en risikotoleransie ooreenstem. Sodra jy 'n duidelike begrip van jou doelwitte en risikotoleransie het, kan jy 'n strategie ontwikkel vir hoe om dit te bereik. Dit kan 'n mengsel van verskillende soorte beleggings insluit, soos aandele, effekte en vaste eiendom, en 'n plan vir hoeveel om aan elke tipe toe te ken.

2. Vind jou risikotoleransie

Om te konserwatief of te aggressief te wees: Die sleutel om hierdie fout te vermy, is om 'n balans tussen risiko en beloning te vind. Om te konserwatief te wees, kan daartoe lei dat potensiële opbrengste misgeloop word terwyl dit te aggressief is, kan dit lei tot te veel risiko's. Een manier om die regte balans te bepaal, is om jou risikotoleransie te bepaal en dan 'n gediversifiseerde beleggingsportefeulje te ontwikkel wat met daardie verdraagsaamheid ooreenstem. Dit beteken gewoonlik 'n mengsel van verskillende soorte beleggings wat verskillende vlakke van risiko en opbrengs bied.

3. Probeer om beleggings te tyd

Jaag warm beleggingsgeleenthede na of probeer om die mark te tyd: Een manier om hierdie fout te vermy, is om 'n langtermynperspektief te aanvaar wanneer u belê. Om die mark te probeer tyd of warm beleggingsgeleenthede na te jaag, is 'n moeilike en dikwels onproduktiewe strategie. Fokus eerder daarop om 'n gediversifiseerde beleggingsportefeulje te bou wat ooreenstem met jou doelwitte en risikotoleransie, en hou dit dan vir die lang termyn vas. Dit is belangrik om te onthou dat die aandelemark wisselvallig is oor die korttermyn, maar geneig is om meer stabiel te wees oor die lang termyn.

4. Gaan alles in

Versuim om te diversifiseer: Om hierdie fout te vermy, is dit belangrik om u beleggings oor verskillende bateklasse en soorte sekuriteite te diversifiseer. Dit beteken om u geld toe te ken aan verskillende soorte beleggings, soos aandele, effekte en vaste eiendom, om die risiko te versprei. Deur te diversifiseer, kan jy help om risiko te bestuur en opbrengste oor tyd glad te maak.

5. Geen kostebewussyn nie

Hou nie fooie en uitgawes dop nie: Om hierdie fout te vermy, is dit belangrik om bewus te wees van fooie en uitgawes wanneer u belê. Dit beteken dat u aandag gee aan dinge soos bestuursfooie, transaksiekoste en verkoopskoste wanneer u 'n belegging koop of verkoop. Laekoste-indeksfondse en ETF's is goeie opsies indien moontlik om uitgawes laag te hou. Daarbenewens is dit 'n goeie idee om die fooie van verskillende beleggings te vergelyk en diegene te kies wat laer fooie en uitgawes het.

6. Versoek markveranderinge

Reageer op korttermynmarkskommelings: Om hierdie fout te vermy, is dit belangrik om in gedagte te hou dat korttermynmarkskommelings normaal is en nie emosioneel daarop reageer nie. In plaas daarvan om die mark te probeer tyd, neem 'n langtermynperspektief aan en hou by jou beleggingsplan, ongeag korttermynmarkbewegings. Daarbenewens moet jy die drang weerstaan om te probeer voorspel wat die mark volgende gaan doen en eerder fokus op dinge wat jy kan beheer, soos die diversifikasie en belyning van jou portefeulje met jou doelwitte en risikotoleransie.

Voorbereiding is die helfte van die poging

Noudat u hierdie artikel gelees het, is u bewus van die top 6 foute wat nuwe beleggers maak en dit kan vermy. Een manier om aan die gang te kom, is om na ons woordelys te kyk vir meer terme en konsepte wat in die aandelemark gebruik word. As u verder op u beleggingsreis is, kan 'n makelaarsoorsig u miskien help om die regte pas te vind. Ongeag, baie geluk aan u, en kontak ons as u enige vrae het.

Best copy trading broker 2023
This is default text for notification bar