6 parasta virhettä, joita uudet sijoittajat tekevät ja kuinka välttää ne

Kun sijoitat ensimmäistä kertaa, ihmisten on usein hankittava kokemusta ennen kuin he ymmärtävät, olivatko heidän valintansa järkeviä. Se kuitenkin maksaisi sinulle aikaa ja rahaa, jonka olisit muuten voinut käyttää eri tavalla. Tässä on 6 parasta virhettä, joita uudet sijoittajat tekevät ja kuinka välttää ne:

6 parasta virhettä, joita uudet sijoittajat tekevät usein

  1. Ei ole hyvin määriteltyä sijoitussuunnitelmaa tai -strategiaa. On tärkeää, että sinulla on selkeät tavoitteet sijoituksillesi ja suunnitelma niiden saavuttamiseksi.
  2. Liian konservatiivinen tai liian aggressiivinen. Molemmat ääripäät voivat olla ongelmallisia. Liian konservatiivisuus voi johtaa potentiaalisten tuottojen menettämiseen, kun taas liian aggressiivinen oleminen voi johtaa liian suuren riskin ottamiseen.
  3. Jahtaa kuumia sijoitusmahdollisuuksia tai yritä ajoittaa markkinoita. Tämä voi johtaa korkeaan ostamiseen ja myymiseen halvalla, mikä on resepti huonoon tuottoon.
  4. Monipuolistamisen epäonnistuminen. Kaikkien rahojen sijoittaminen yhteen osakkeeseen tai omaisuusluokkaan voi olla riskialtista. Sijoitusten hajauttaminen eri omaisuusluokkiin ja arvopaperityyppeihin voi auttaa hallitsemaan riskejä.
  5. Ei pidä silmällä maksuja ja kuluja. Palkkiot ja kulut voivat syödä tuottoasi, joten on tärkeää olla tietoinen niistä ja sijoittaa edullisiin vaihtoehtoihin aina kun mahdollista.
  6. Reagointi lyhyen aikavälin markkinavaihteluihin. Markkinat käyvät läpi ylä- ja alamäkiä ajan myötä, ja voi olla houkuttelevaa paniikkia, kun se on alhaalla, ja innostua, kun se on ylöspäin. Mutta on tärkeää pitää mielessä, että lyhyen aikavälin markkinavaihtelut ovat normaaleja, ja niihin reagoiminen emotionaalisesti voi johtaa huonoihin sijoituspäätöksiin.
Broker name TypeReviewRatingBroker site
EtoroInvestor & TraderLink4.6Visit broker

Kaikki nämä virheet voidaan välttää tekemällä tutkimusta ja suunnittelemalla sijoituksesi huolellisesti ennen päätösten tekemistä.

6 parasta virhettä, joita uudet sijoittajat tekevät

1. Ei harkittua suunnitelmaa tai strategiaa sijoittamiseen

Ei ole hyvin määriteltyä sijoitussuunnitelmaa tai -strategiaa: Tämän virheen välttämiseksi on tärkeää, että sinulla on selkeät tavoitteet sijoituksillesi ja suunnitelma niiden saavuttamiseksi. Tähän sisältyy tiettyjen taloudellisten tavoitteiden asettaminen, kuten eläkesäästäminen tai kodin käsiraha, riskinsietokyvyn määrittäminen ja tavoitteidesi ja riskinsietokykysi mukaisten sijoitustyyppien tunnistaminen. Kun sinulla on selkeä käsitys tavoitteistasi ja riskinsietokyvystäsi, voit kehittää strategian niiden saavuttamiseksi. Tämä voi sisältää yhdistelmän erityyppisiä sijoituksia, kuten osakkeita, joukkovelkakirjoja ja kiinteistöjä, ja suunnitelman siitä, kuinka paljon kullekin tyypille osoitetaan.

2. Riskinsietokyvyn löytäminen

Liian konservatiivinen tai liian aggressiivinen: Avain tämän virheen välttämiseen on löytää tasapaino riskin ja palkkion välillä. Liian konservatiivisuus voi johtaa potentiaalisten tuottojen menettämiseen, kun taas liian aggressiivinen oleminen voi johtaa liian suuren riskin ottamiseen. Yksi tapa määrittää oikea tasapaino on arvioida riskinsietokykyäsi ja kehittää sitten hajautettu sijoitussalkku, joka vastaa tätä suvaitsevaisuutta. Tämä tarkoittaa yleensä sekoitusta erityyppisiä sijoituksia, jotka tarjoavat erilaisia riski- ja tuottotasoja.

3. Yritetään ajoittaa investointeja

Kuumien sijoitusmahdollisuuksien jahtaaminen tai markkinoiden ajoittaminen: Yksi tapa välttää tämä virhe on omaksua pitkän aikavälin näkökulma sijoittamiseen. Markkinoiden ajoittaminen tai kuumien sijoitusmahdollisuuksien jahtaaminen on vaikea ja usein tuottamaton strategia. Keskity sen sijaan rakentamaan hajautettu sijoitussalkku, joka vastaa tavoitteitasi ja riskinsietokykyäsi, ja pidä sitten niistä kiinni pitkällä aikavälillä. On tärkeää muistaa, että osakemarkkinat ovat epävakaat lyhyellä aikavälillä, mutta yleensä vakaammat pitkällä aikavälillä.

Broker name TypeReviewRatingBroker site
EtoroInvestor & TraderLink4.6Visit broker

4. Menen kaikki sisään

Hajauttamisen epäonnistuminen: Tämän virheen välttämiseksi on tärkeää hajauttaa sijoituksesi eri omaisuusluokkiin ja arvopaperityyppeihin. Tämä tarkoittaa rahojen kohdentamista erityyppisiin sijoituksiin, kuten osakkeisiin, joukkovelkakirjoihin ja kiinteistöihin, riskin jakamiseksi. Hajauttamalla voit auttaa hallitsemaan riskejä ja tasoittamaan tuottoja ajan myötä.

5. Ei kustannustietoisuutta

Älä pidä silmällä palkkioita ja kuluja: Tämän virheen välttämiseksi on tärkeää olla tietoinen palkkioista ja kuluista sijoittaessasi. Tämä tarkoittaa, että kiinnität huomiota esimerkiksi hallinnointipalkkioihin, transaktiokustannuksiin ja myyntimaksuihin, kun ostat tai myyt sijoituksen. Edulliset indeksirahastot ja ETF:t ovat mahdollisuuksien mukaan hyviä vaihtoehtoja pitää kulut alhaisina. Lisäksi on hyvä idea vertailla eri sijoitusten palkkioita ja valita ne, joilla on alhaisemmat palkkiot ja kulut.

6. Houkuttelevat markkinamuutokset

Reagointi lyhyen aikavälin markkinavaihteluihin: Tämän virheen välttämiseksi on tärkeää pitää mielessä, että lyhyen aikavälin markkinavaihtelut ovat normaaleja, eikä reagoida niihin emotionaalisesti. Sen sijaan, että yrittäisit ajoittaa markkinoita, omaksu pitkän aikavälin näkökulma ja pidä kiinni sijoitussuunnitelmastasi lyhyen aikavälin markkinaliikkeistä riippumatta. Lisäksi sinun tulee vastustaa halua yrittää ennustaa, mitä markkinat aikovat tehdä seuraavaksi, ja keskittyä sen sijaan asioihin, joita voit hallita, kuten salkun hajauttamiseen ja kohdistamiseen tavoitteisiisi ja riskinsietokykyyn.

Valmistautuminen on puolet vaivannäöstä

Nyt kun olet lukenut tämän artikkelin, olet tietoinen 6 parhaasta virheestä, joita uudet sijoittajat tekevät, ja voit välttää ne. Yksi tapa päästä alkuun on tutustua sanastoomme saadaksesi lisää osakemarkkinoilla käytettyjä termejä ja käsitteitä. Jos olet pidemmällä sijoitusmatkallasi, ehkä välittäjän arvostelu voi auttaa sinua löytämään oikean istuvuuden. Siitä huolimatta, onnea sinulle, ja ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää.

Broker name TypeReviewRatingBroker site
EtoroInvestor & TraderLink4.6Visit broker
Best copy trading broker 2023
This is default text for notification bar