De 6 beste feilene nye investorer gjør& hvordan du kan unngå dem

Når du investerer for første gang, trenger folk ofte å få erfaring før de innser om deres valg var forsvarlige. Det vil imidlertid koste deg tid og penger som du ellers kunne ha brukt annerledes. Her er de 6 beste feilene nye investorer gjør og hvordan du kan unngå dem:

Topp 6 feil nye investorer gjør ofte

  1. Ikke å ha en veldefinert investeringsplan eller strategi. Det er viktig å ha klare mål for investeringene dine og en plan for hvordan du skal oppnå dem.
  2. Å være for konservativ eller for aggressiv. Begge ytterpunktene kan være problematiske. Å være for konservativ kan føre til at man går glipp av potensiell avkastning, mens det å være for aggressiv kan føre til at man tar for mye risiko.
  3. Jage varme investeringsmuligheter eller prøve å time markedet. Dette kan føre til at du kjøper høyt og selger lavt, noe som er en oppskrift på dårlig avkastning.
  4. Unnlater å diversifisere. Å investere alle pengene dine i en enkelt aksje eller aktivaklasse kan være risikabelt. Diversifisering av investeringene dine på tvers av ulike aktivaklasser og typer verdipapirer kan bidra til å håndtere risiko.
  5. Ikke holde et øye med gebyrer og utgifter. Gebyrer og utgifter kan spise inn i avkastningen, så det er viktig å være klar over dem og investere i rimelige alternativer når det er mulig.
  6. Reagerer på kortsiktige markedssvingninger. Markedet går gjennom oppturer og nedturer over tid, og det kan være fristende å få panikk når det er nede, og bli begeistret når det er oppe. Men det er viktig å huske på at kortsiktige markedssvingninger er normale, og å reagere følelsesmessig på dem kan føre til dårlige investeringsbeslutninger.
Broker name TypeReviewRatingBroker site
EtoroInvestor & TraderLink4.6Visit broker

Alle disse feilene kan unngås ved å gjøre undersøkelser og planlegge investeringene dine nøye før du tar noen beslutninger.

Topp 6 feil nye investorer gjør

1. Ingen gjennomtenkt plan eller strategi for å investere

Å ikke ha en veldefinert investeringsplan eller strategi: For å unngå denne feilen er det viktig å ha klare mål for investeringene dine og en plan for hvordan du skal oppnå dem. Dette inkluderer å sette spesifikke økonomiske mål, for eksempel å spare til pensjon eller forskuddsbetaling på et hjem, bestemme risikotoleransen din og identifisere hvilke typer investeringer som samsvarer med dine mål og risikotoleranse. Når du har en klar forståelse av dine mål og risikotoleranse, kan du utvikle en strategi for hvordan du skal oppnå dem. Dette kan omfatte en blanding av ulike typer investeringer, for eksempel aksjer, obligasjoner og eiendom, og en plan for hvor mye som skal tildeles hver type.

2. Finne din risikotoleranse

Å være for konservativ eller for aggressiv: Nøkkelen til å unngå denne feilen er å finne en balanse mellom risiko og belønning. Å være for konservativ kan føre til at man går glipp av potensiell avkastning, mens det å være for aggressiv kan føre til at man tar for mye risiko. En måte å bestemme riktig balanse på er å vurdere risikotoleransen din og deretter utvikle en diversifisert investeringsportefølje som samsvarer med den toleransen. Dette betyr vanligvis en blanding av ulike typer investeringer som tilbyr ulike nivåer av risiko og avkastning.

3. Prøver å time investeringer

Chasing varme investeringsmuligheter eller prøver å time markedet: En måte å unngå denne feilen er å vedta et langsiktig perspektiv når du investerer. Å prøve å time markedet eller jage varme investeringsmuligheter er en vanskelig og ofte uproduktiv strategi. I stedet fokuserer du på å bygge en diversifisert portefølje av investeringer som samsvarer med dine mål og risikotoleranse, og hold deretter på dem på lang sikt. Det er viktig å huske at aksjemarkedet er volatilt på kort sikt, men har en tendens til å være mer stabilt på lang sikt.

Broker name TypeReviewRatingBroker site
EtoroInvestor & TraderLink4.6Visit broker

4. Går all in

Unnlater å diversifisere: For å unngå denne feilen er det viktig å diversifisere investeringene dine på tvers av ulike aktivaklasser og typer verdipapirer. Dette betyr å tildele pengene dine til ulike typer investeringer, for eksempel aksjer, obligasjoner og eiendom, for å spre risiko. Ved å diversifisere kan du bidra til å styre risiko og jevne ut avkastningen over tid.

5. Ingen kostnadsbevissthet

Ikke hold øye med gebyrer og utgifter: For å unngå denne feilen er det viktig å være oppmerksom på gebyrer og utgifter når du investerer. Dette betyr å være oppmerksom på ting som administrasjonsgebyrer, transaksjonskostnader og salgskostnader når du kjøper eller selger en investering. Lavprisindeksfond og ETFer er gode alternativer når det er mulig for å holde utgiftene lave. I tillegg er det en god idé å sammenligne gebyrene for ulike investeringer og velge de som har lavere gebyrer og utgifter.

6. Fristede markedsendringer

Reagere på kortsiktige markedssvingninger: For å unngå denne feilen er det viktig å huske på at kortsiktige markedssvingninger er normale, og ikke å reagere følelsesmessig på dem. I stedet for å prøve å time markedet, vedta et langsiktig perspektiv og hold deg til investeringsplanen din uavhengig av kortsiktige markedsbevegelser. I tillegg bør du motstå trangen til å prøve å forutsi hva markedet kommer til å gjøre videre, og i stedet fokusere på ting du kan kontrollere, for eksempel diversifisering og tilpasning av porteføljen din med dine mål og risikotoleranse.

Forberedelse er halve innsatsen

Nå som du har lest denne artikkelen, er du klar over de 6 beste feilene nye investorer gjør og kan unngå dem. En måte å komme i gang på er å sjekke ut ordlisten vår for flere begreper og konsepter som brukes i aksjemarkedet. Hvis du er videre i investeringsreisen din, kan kanskje en megleranmeldelse hjelpe deg med å finne riktig passform. Uansett, lykke til, og kontakt oss hvis du har spørsmål.

Broker name TypeReviewRatingBroker site
EtoroInvestor & TraderLink4.6Visit broker
Best copy trading broker 2023
This is default text for notification bar