De top 6 fouten die nieuwe investeerders maken &hoe ze te vermijden

Wanneer mensen voor de eerste keer beleggen, moeten ze vaak ervaring opdoen voordat ze zich realiseren of hun keuzes goed waren. Dat zou je echter tijd kosten en geld dat je anders anders had kunnen uitgeven. Hier zijn de top 6 fouten die nieuwe beleggers maken en hoe ze te vermijden:

Top 6 fouten die nieuwe investeerders vaak maken

  1. Geen goed gedefinieerd beleggingsplan of -strategie hebben. Het is belangrijk om duidelijke doelen te hebben voor uw investeringen en een plan om ze te bereiken.
  2. Te conservatief of te agressief zijn. Beide uitersten kunnen problematisch zijn. Te conservatief zijn kan resulteren in het mislopen van potentiële rendementen, terwijl te agressief zijn kan leiden tot het nemen van te veel risico.
  3. Het najagen van hete investeringsmogelijkheden of proberen de markt te timen. Dit kan leiden tot hoog kopen en laag verkopen, wat een recept is voor slechte rendementen.
  4. Niet diversifiëren. Het beleggen van al uw geld in een enkel aandeel of activaklasse kan riskant zijn. Het diversifiëren van uw beleggingen over verschillende activaklassen en soorten effecten kan helpen bij het beheren van risico's.
  5. Geen oog houden op erelonen en onkosten. Vergoedingen en uitgaven kunnen uw rendement opeten, dus het is belangrijk om u ervan bewust te zijn en waar mogelijk te investeren in goedkope opties.
  6. Reageren op kortlopende marktschommelingen. De markt gaat door ups en downs in de loop van de tijd, en het kan verleidelijk zijn om in paniek te raken als het daalt en opgewonden te raken als het omhoog is. Maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat marktschommelingen op korte termijn normaal zijn en dat emotioneel reageren erop kan leiden tot slechte investeringsbeslissingen.
Broker name TypeReviewRatingBroker site
EtoroInvestor & TraderLink4.6Visit broker

Al deze fouten kunnen worden vermeden door uw onderzoek te doen en uw investeringen zorgvuldig te plannen voordat u beslissingen neemt.

top 6 fouten die nieuwe investeerders maken

1. Geen doordacht plan of strategie om te investeren

Geen goed gedefinieerd beleggingsplan of -strategie: om deze fout te voorkomen, is het belangrijk om duidelijke doelen voor uw beleggingen te hebben en een plan voor hoe u deze kunt bereiken. Dit omvat het stellen van specifieke financiële doelen, zoals sparen voor pensioen of een aanbetaling op een huis, het bepalen van uw risicotolerantie en het identificeren van de soorten beleggingen die aansluiten bij uw doelen en risicotolerantie. Zodra u een duidelijk begrip hebt van uw doelen en risicotolerantie, kunt u een strategie ontwikkelen om ze te bereiken. Dit kan een mix van verschillende soorten beleggingen omvatten, zoals aandelen, obligaties en onroerend goed, en een plan voor hoeveel aan elk type moet worden toegewezen.

2. Uw risicotolerantie bepalen

Te conservatief of te agressief zijn: De sleutel tot het vermijden van deze fout is het vinden van een balans tussen risico en beloning. Te conservatief zijn kan resulteren in het mislopen van potentiële rendementen, terwijl te agressief zijn kan leiden tot het nemen van te veel risico. Een manier om de juiste balans te bepalen, is door uw risicotolerantie te beoordelen en vervolgens een gediversifieerde beleggingsportefeuille te ontwikkelen die overeenkomt met die tolerantie. Dit betekent meestal een mix van verschillende soorten beleggingen die verschillende niveaus van risico en rendement bieden.

3. Investeringen proberen te timen

Het najagen van hete investeringsmogelijkheden of proberen de markt te timen: een manier om deze fout te voorkomen, is door een langetermijnperspectief aan te nemen bij het beleggen. Proberen de markt te timen of hete investeringsmogelijkheden na te jagen is een moeilijke en vaak onproductieve strategie. Richt u in plaats daarvan op het opbouwen van een gediversifieerde portefeuille van beleggingen die aansluiten bij uw doelen en risicotolerantie en houd ze vervolgens vast voor de lange termijn. Het is belangrijk om te onthouden dat de aandelenmarkt op de korte termijn volatiel is, maar op de lange termijn stabieler is.

Broker name TypeReviewRatingBroker site
EtoroInvestor & TraderLink4.6Visit broker

4. All in gaan

Niet diversifiëren: Om deze fout te voorkomen, is het belangrijk om uw beleggingen te diversifiëren over verschillende activaklassen en soorten effecten. Dit betekent dat u uw geld toewijst aan verschillende soorten beleggingen, zoals aandelen, obligaties en onroerend goed, om het risico te spreiden. Door te diversifiëren, kunt u helpen risico's te beheren en rendementen in de loop van de tijd glad te strijken.

5. Geen kostenbewustzijn

Geen oog houden op vergoedingen en uitgaven: om deze fout te voorkomen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van vergoedingen en uitgaven bij het beleggen. Dit betekent aandacht besteden aan zaken als beheerskosten, transactiekosten en verkoopkosten wanneer u een investering koopt of verkoopt. Goedkope indexfondsen en ETF's zijn waar mogelijk goede opties om de kosten laag te houden. Bovendien is het een goed idee om de kosten van verschillende beleggingen te vergelijken en die te kiezen met lagere kosten en uitgaven.

6. Verleid tot marktveranderingen

Reageren op kortetermijnmarktschommelingen: Om deze fout te voorkomen, is het belangrijk om in gedachten te houden dat marktschommelingen op korte termijn normaal zijn en er niet emotioneel op te reageren. In plaats van te proberen de markt te timen, neemt u een langetermijnperspectief aan en houdt u zich aan uw beleggingsplan, ongeacht de marktbewegingen op korte termijn. Bovendien moet u de drang weerstaan om te proberen te voorspellen wat de markt vervolgens gaat doen en in plaats daarvan focussen op dingen die u kunt beheersen, zoals de diversificatie en afstemming van uw portefeuille op uw doelen en risicotolerantie.

Voorbereiding is de helft van de inspanning

Nu je dit artikel hebt gelezen, ben je je bewust van de top 6 fouten die nieuwe beleggers maken en kun je deze vermijden. Een manier om aan de slag te gaan, is door onze woordenlijst te bekijken voor meer termen en concepten die op de aandelenmarkt worden gebruikt. Als u verder bent in uw beleggingsreis, kan een brokerbeoordeling u misschien helpen bij het vinden van de juiste pasvorm. Hoe dan ook, veel succes voor u, en neem contact met ons op als u vragen heeft.

Broker name TypeReviewRatingBroker site
EtoroInvestor & TraderLink4.6Visit broker
Best copy trading broker 2023
This is default text for notification bar